karikatyr-bild-lars-o

Lars Olofsson, en man som passerat sitt ”bäst före”-datum. Här porträtterad av en mycket avlägsen släkting till Pablo Picasso, en man uppvuxen i Victoria-Gasteiz i Spanska Baskien.

Lars Olofsson

Jag funnit att livet består av tre skeden. Först är du för dum, sedan har du inte tid och plötsligt är du för gammal. Så är det, men det bryr jag mig inte om. Jag plitar ihop mina noveller i alla fall.

 

När det gäller mitt skrivande så vill jag inte berätta om vilka mina personer är, det får de göra själva. Därför är mina noveller (och romaner) dialogdrivna. Personerna får själva tala om vilka de är och ibland också varför. En erotisk touch, ja må så vara, men jag tycker inte om runda håriga ord. Den läsare som söker efter sådant får leta någon annanstans!

 

Skrivandet roar mig och om mina alster också kan roa en läsare, ja så mycket bättre.

Roger Skagerlund

Roger Skagerlund är född 1968 och bosatt i Kolbäck, Västmanland. Han är utbildad ekonom och jobbade i mer än två decennier med försäljning, men är sedan 2012 anställd inom ett av Sveriges största larm och säkerhetsföretag.

 

Debuterade som författare gjorde han 2016 med romansviten Mare Balticum, som handlar om ett ryskt anfallskrig mot Sverige.

 

Författarhemsida: skagerlundbooks.se

roger-skagerlundsvartvit-kontrast-litenannumindre
silhouette-376538 lagom storlek2

Alexandra Södergran

Håller sig själv anonym och låter novellerna tala för sig själva. Det är erotiska noveller - med fantasier, äventyr, filosofiska frågeställningar, ständigt nya utmaningar och massor av sex.

 

"Jag har alltid trott på sex. Sex är naturligt. Och det som är naturligt är inte oanständigt." - Mae West

 

"Sex är en av de nio anledningarna till reinkarnation; de andra åtta är ointressanta." - Henry Miller

 

Novellerna: Swingers, Kärleksöarna, Filmkväll, Bottenlös längtan, Strömlöst i studentkorridoren, Spela in Film, Konstnären som gick för långt, Drift, Ungefär som Carpe Diem, Som man bäddar får man ligga, Med Ont Uppsåt, Med smak av Chili, En Farlig Kille, Statsministern som gjorde bort sig och många fler...

Adam Zander

Gåtan Adam Zander. Med sina erotiska, på gränsen till pornografiska, noveller tänjer han gränserna och kliver över mittlinjen. Inget är sig längre likt och i dess spår flockas sexuellt tillfredsställda fantasier.

 

Adam skriver under pseudonym för en vuxnare publik och utforskar det förbjudna, men också det okända sexuella begäret hos djuret människan.

 

Novellerna: Levande Lust, Heta Drömmar, Kompissex, Hetta och fler...

adam-zandermindre
Mansén foto 383

Mikael Mansén

Bor i Solna tillsammans med sin flickvän och sin son.

 

Han har alltid älskat att berätta historier. Från början sagor för yngre kusiner och syskon. Då han blev äldre började han att spela rollspel, och utvecklade sin berättarteknik.

 

Sagor har han tusentals av och kan skapa nya inom loppet av ögonblick. En aldrig sinande ström och allt för lite tid. Skriva är inte bara en passion, utan något han måste göra.

 

Författarhemsida: mikaelmansen.se

Erik Sjöström

Erik Sjöström är 57 år och född i Upplands Väsby norr om Stockholm. Bor nu i Göteborg och arbetar i Mölndals Kommun.

 

Författare till novellsamlingarna Hondjävlar och Spegelvän på Danje Förlag.

 

"Jag utforskar människans gränser i mitt skrivande. Att hitta människan bortom verklighetens nav."

 

svartvit-liten
liten-danje

Alexander Danje

Betraktar skrivande som en process både av att lära känna sig själv och befria sig själv.

 

Drivs inte av ambitionen att underhålla. Det är bara så att ibland känns det skönt att skriva, ibland känns det fantastiskt och ibland känns det som att kliva ut genom dörren till världen och befinna sig på det smutsiga verkstadsgolvet till fabriken som tillverkar världen.

 

Alexander gör ofta saker utan att veta varför, utan att veta hur man gör sakerna och utan att ha någon konkret plan. Det kan vara både bra och dåligt.

Eric Worén

Smålandspåg med John Bauer-komplex. Besatt av sagoväsen och allt de lär oss om livet.

 

Författare till novellen Varelsen på Danje Förlag.

eircw-svartvit-contrast-25-mindre
susanne-schemper-foto-mindre-contrast

Susanne Schemper

Susanne Schemper älskar att skriva noveller. Hon ser det som en utmaning att skapa historier som snabbt fångar och suger in läsaren, och hennes berättelser har ofta öppna slut. Att skriva är både avkopplande och en källa till energi för Susanne – så hon ser till att göra tid för kreativt skrivande nästan varje dag.

Hon debuterade 2016 i novellantologin #Älska noveller – 30 nyanser av saknad.

 

Nu är hon aktuell med novelltrilogierna Frostnatt och Familjefrid hos Danje förlag.

 

Vill du läsa mer av Susanne?

http://nouw.com/skrivliv

Facebook: Susanne Schemper - SkrivLiv 

Mia Bergenheim

”Weeds are flowers, too, once you get to know them.”

– A.A. Milne

 

Mia Bergenheim skriver av hjärtats lust. Berättelserna kan vara skrämmande och tränga rakt ner i själsdjupet men orden dansar vidare och drar med läsaren i nya, starka känsloströmmar. Som författare fascineras Mia av mänskliga komplikationer, längtans invecklade drivkraft, dolda rädslor och kärlekstörst.

 

I hundarnas timma är Mias första roman. Hon skriver också dikter och andra kortare texter som finns att läsa på hennes sida paintaword.com

mia-forfattarportratt-mindre
fotograf Agnes Stuber KLas mindre

Foto: Agnes Stuber

Klas Lundström

Klas Lundström bestämde sig för att bli författare i mellanstadiet och kombinerar just nu skönlitterärt skrivande med litterära reportage i såväl tidnings- som bokform. Grundade 2012 den lilla bokkatalogen Rongo förlag vars senaste utgåva – Urangruvan på prärien – släpptes hösten 2016.

 

 

Läs mer:

www.klaslundstrom.com

www.rongoforlag.se

 

Ulrika Fjellborg

När Ulrika var 13 år gammal kom hon hem från skolan och sa att hon ville läsa ekonomi som tillvalsämne. Glorian halkade lite på sned när hon sedan förklarade för sina föräldrar att ekonomi var ett bra val, eftersom hon skulle bli konstnär och på så vis alltid skulle ha ont om pengar.

 

Penseln har nu bytts ut mot målande ord där en djup medicinsk utbildning sätter grundtonerna.

 

Ulrika har ett motto "förvänta dig det oförutsedda" och hennes texter kommer att överraska dig. De spänner från brutalt ärliga till plågsamt fantasieggande.

 

Ulrika debuterade 2014 med första delen i fantasyserien "Krönika över Yggdrasil" som fortfarande hittar nya läsare.

fjellborg mindre
dahlrot mindre

Mårten Dahlrot

Mårten Dahlrot skriver noveller som ibland lutar åt, ibland kantrar över i, och då och då dyker rakt igenom det absurda och kommer ut på andra sidan, där händelserna vrider hjärnan ur led och lämnar en flämtande på golvet, med örat mot parketten och kanske, kanske hörs det någonting där nere – som om någon eller något gräver, eller krälar sig fram, något som förmodligen har vita, alldeles blinda ögon och … eller är det bara som man inbillar sig?

 

Mårten har också skrivit läromedel för Nationalencyklopedin. Då lyckades han vara betydligt mer sansad än i sina noveller.

 

Författarhemsida: martendahlrot.wordpress.com

 

Aktuell med serien #Dahlrotnovellerna